Ноћ књиге
Шеснаеста регионална манифестација“ Ноћ књиге“ у организацији издавачке куће Лагуна и књижарског ланца Делфи и под покровитељством Еуробанк Србија одржана је у петак, 16. јуна 2017. године од 17 до 24 часа.

Манифестација која промовише читање и књигу, прва по величини после Београдског сајма књига, осим у Делфи књижарама и Лагуниним клубовима читалаца у Србији организована је и у Лагуниним клубовима читалаца у Босни и Херцеговини и Црној Гори, као и у бројним библиотекама широм Србије.

И библиотека *Милован Глишић* из Љубовије прикључила се овој акцији а тога дана одржан је едукативни програм за најмлађе читаоце дечијег вртића* Полетарац* и изложба најновијих Лагуниних издања.Поводом акције „Ноћ књиге“ бесплатне чланске карте библиотеке добило је и десет најбољих давалаца крви љубовијског“ Црвеног крста“
Објављено: 19.06.2017. - 13:08:39
Семинар „Ко то тамо прича“
Библиотека у Осечини у сарадњи са библиотекарским друштвом Србије организовала је 14. јуна стручни, акредитовани семинар „Ко то тамо прича“, у оквиру стручног усавршавања за библиотекаре. Предавачи Весна Вуксан и Милена Костић из Универзитетске библиотеке из Београда, су кроз сјајан занимљив и интерактиван начин говориле о појмовима заговарања, маркетинга, где су библиотеке у агенди УН 2030. год. Ифлином Међународном програму за заговарање, о библиотекама и перцепцији јавности.Библиотекари су на семинару прошли и кроз низ радионица које су осмишљене као места размене идеја,знања и усавршавања вештина које у пракси помажу да библиотеке буду препознате као лидери трансформације друштва. Библиотека у Осечини са својом директорком Аном Ивковић била је изванредан и срдачан домаћин библиотекарима из Ваљева, Лознице, Лазаревца, Крупња, Лајковца а библиотеку „Милован Глишић“из Љубовије представљали су Гордана Спасојевић и Стојан Ивановић.


Објављено: 15.06.2017. - 15:57:59
Прикажи страну:   <<        >>  

Књига месеца - јул

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2014