Набавна политика у библиотекама
Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“из Ваљева била је 12-ог априла домаћин Библиотекарском друштву Србије, где је одржан форум са темом *Набавна политика у библиотекама*-о јавним набавкама практично.Библиотекари из Београда, Новог Сада, Кикинде Осечине,, Чачка,. Краљева, Смедерева, Љубовије,Новог Пазара, Ужица, Љига, Бора и многих других места из Србије на форуму су , кроз практични рад и детаљну презентацију, упознати са моделом јавне набавке која се спроводи у библиотеци у Ваљеву-квалификациони поступак. Колеге из Ваљева су са стручним лицима задуженим за јавну набавку прошли кроз све фазе набавке као и кроз искуства која су до сада стекли.Јучерашњи форум БДС био је наставак на прошлогодишњи који је одржан на Сајму књига 2016. год. у Београду када је преко 100 присутних библиотекара, издавача, књижевника, представника Министарства културе и информисања говорило о набавкама књига за библиотеке. Модератор ваљевског форума био је председник БДС Богдан Трифуновић. Боравак у Ваљеву, захваљујући услужним и срдачним домаћинима искоришћен је и за посету Музеју Савремене уметности, Музеју завичајних писаца *Љубомир Ненадовић *као и Историјском архиву.
Објављено: 13.04.2017. - 16:45:17
Весна Алексић са основцима
Поводом обележавања Међународног дана дечије књижевности који се сваке године обележава другог априла , у част рођења Ханса Кристијана Андерсена, Библиотека „Милован Глишић „ из Љубовије организовала је данас књижевно дружење ученика нижих разреда ОШ „Петар Враголић“ са српском књижевницом Весном Алексић.

Ауторка је једна од најпопуларнијих дечијих писаца, чију читаност потврђују и бројне награде, међу којима су награда Змајевих дечијих игара, Политикиног забавника, награда Раде Обреновић, као и награда Радио Београда за драму "Моја прва виолина".
–” Разговарала сам са децом , мада они и не читају баш пуно, а и ми мало чинимо да их привучемо ка читању књига. Једноставно као друштво нисмо довољно систематични. Деца не знају да се понашају на књижевним сусретима. То не замерам деци, већ онима који раде са децом. Нажалост завладао је неки тренд међу децом да и они који читају чине то кришом, као да је то срамота. На свој неки начин ја се борим против тога.и видим да су заинтересовани, али нажалост у нашој држави не постоји систематско развијање односа према књизи –Оставите мобилне телефоне и рачунаре и окрените се књизи и читању “поручила је Весна љубовиским основцима са данашњег дружења.
Објављено: 06.04.2017. - 16:57:31
Прикажи страну:   <<        >>  

Књига месеца - март

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2014