Дан библиотекара
Дан библиотекара и XIV Конференција Библиотекарског друства Србије

Више од 300 библиотекара и пријатеља библиотекарског друштва Србије окупило се 14. децембра у Народној библиотеци Србије да прослави Дан библиотекара и 70. годишњицу оснивања друштва. Међу њима били су и представници библиотеке "Милован Глишић" из Љубовије.

Међународна конференција је окупила бројне госте и излагаче из земаља у окружењу, али и из Грчке, Кипра, Молдавије .Дводневна конференција и ове године је показала важност и нужност размене искустава у циљу унапређења библиотечких услуга.

Овогодишња Конференција Друштва одржана је у Народној библиотеци Србије и Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић” од 13. до 15. децембра под мотом “О чему говорим када говорим о библиотекама: заговарање, промовисање, лобирање” и током њеног трајања одржана је и Свечана скупштина БДС,. ,Поводом Дана библиотекара најбољима су уручене награде “Запис”, награда “Стојан Новаковић” и најбољи библиотекар. Ове године обележен је јубилеј 70 година постојања најстаријег и највећег удружења које окупља библиотекаре Србије (1947-2017).

Библиотекарско друштво Србије се захваљује Министарству културе и информисања, Народној библиотеци Србије, Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић”, Секретаријату за културу Града Београда, Катедри за библиотекарство и информатику Филолошког факултета у Београду, Амбасади САД, Француском културном центру, партнерима и пријатељима Друштва, спонзорима XIV Конференције, на пруженој подршци током 2017. године за организацију амбициозно замишљене и верујемо успешно реализоване Конференције БДС.

Објављено: 16.12.2017. - 17:32:52
Премијерно изведена представа "Шампиони"
Представа „Шампиони” премијерно је изведена на љубовијској сцени 13. децембра.

Причу о петорици чланова некадашњег кошаркашког првака, по мотивима позоришног дела Џејсона Милера „,That championship season” написао је Иван Велисављевић, а режирао Марко Мисирача. Сценографију и костиме урадили су Борис Максимовић и Јелена Симовић, а музику Бранислав Пиповић.

Некадашњи тренер екипе првака Милан Цаци Михаиловић, Марко Степановић као Ђорђе, Петар Михаиловић и Миљан Прљета у улози Томице и Дејана Ђуровића, а Бранко Јанковић као Филип састају се, , у једном малом српском месту да прославе две деценије од освајања титуле шампиона у кошарци.

Уз пиће и понеку доскочицу, буде се лепе успомене, али и горке истине, непримерени потези, па и варања на такмичењима и у животу пре две деценије...Љубовиска публика, иако малобројна, топло је прихватила представу београдских глумаца.

Објављено: 15.12.2017. - 16:19:24
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - новембар

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2014