Монодрама "Вождово радовање"
Ове године , у јулу месецу, на летњи Аранђеловдан навршиће се 200 година од како је горостас српске историје, вођа првог српског устанка Карађорђе Петровић отишао у вечност, историју и легенду.Тим поводом глумац Народног позоришта из Београда Лепомир Ивковић приредио је данас за ученике ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије монодраму „Вождово радовање“, по тексту Милана Ђ. Милићевића и Милисава Миленковића.Ову монодраму г. Ивковић, са великим успехом изводи по школама широм Србије, где у једној интерактивној методи подсећа и учи младе генерације како се поштује историја и знамените личности наше културе.
Организатор днашњег сусрета љубовијских основаца са глумцем народног позоришта била је библиотека „Милован Глишић“ под покровитељством СО Љубовија.


Објављено: 26.04.2017. - 10:13:48
Toпли пријем у Малом Зворнику
Глумци Аматерског позоришта „Александар Јоковић“ топло су синоћ примљени са својом представом Свастике“ код зворничке публике. Представу је режирао Боривоје Божанић, а маестралну глумачку ролу одиграли су :Маријана Петаковић као мама-кева Оливера,Мирослав Младеновоћ као тата Димитрије,Александра Илић-срећно удата ћерка Лазарела,Александар Реновчевић као срећно удат зет, Јелена Јовановић-замало удата ћерка (свастика),Милица Стефановић као ускоро удата ћерка (свастика), Зора Васиљевић као госпођа Петровић и Југослав Тријић као господин Петровић.Да глумачка екипа ради експресно и са великим ентузијазмом и еланом говори и чињеница да већ у суботу љубовијани који нису имали прилике да погледају представу могу то учинити у Љубовији.Представа је у 20 часова у сали биоскопа. Улаз слободан..Објављено: 13.04.2017. - 07:47:07
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - март

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2014