Представа "Свастике" на културном лету у Крупњу
Библиотека „Политика“ Крупањ је у оквиру обележавања значајног јубилеја 600 година од првог писаног помена имена Крупањ организатор манифестације” Културно лето Крупањ 2017.” под покровитељством општине Крупањ. Од 27 јула до 12 августа 2017. године биће приказано 14 музичких, драмских, дечијих и филмских програма у Библиотеци „Политика“, као и у пешачкој зони у центру Крупња. Сви програми су бесплатни за посетиоце.

Синоћ је крупањска публика имала прилику да види позоришну представу „Свастике“ аматерског позоришта „Александар Јоковић“ из Љубовије у режији Боривоја Божанића у великој сали Библиотеке „Политика“.

Објављено: 08.08.2017. - 20:17:05
Нове књиге из откупа Министарства културе
Фонд Библиотеке „Милован Глишић“ из Љубовије обогаћен је са скоро 500 књига које је Министраство културе и информисања РС откупило за српске библиотеке из издавачке понуде за 2017. годину.

Љубовијска библиотека имала је на располагању суму од 183.066.00 динара за одабир књига и публикција.

Министарство културе и информисања) извршило је откуп одабраних наслова, публикација објављених у 2016. години на српском језику и језицима националних мањина у Републици Србији, у штампаној и/или електронској форми (ЦД/ДВД издања), за мрежу јавних библиотека на територији Републике Србије.

Откупљиване су публикације од значаја за културу и уметност из следећих категорија:

1. домаћа књижевност;
2. преводна књижевност;
3. књижевност за децу;
4. уметнички стрип;
5. уметност (публикације које представљају националну културну баштину и савремену културу и уметност; публикације које представљају позната дела светске културне баштине);
6. хуманистичке и друштвене науке (научна и научно-популарна издања, лексикографска и референтна литература).

Kњиге из откупа Министарства културе и информисања РС још пристижу. Дневно се обрађују у електронском каталогу и од почетка јула месеца већ су доступни корисницима библиотеке.

Откуп књига је значајна подршка издавачима али је пре свега намењен библиотекама и унапређењу култури читања и увећању књижног фонда.


Објављено: 21.07.2017. - 11:37:20
Прикажи страну:       >>  

Књига месеца - јул

Web библиотека 2014.

Фејсбук страница

Цене чланарине

Календар вести у 2017.

Српско-српски речник

Линкови

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија © 2006-2014